Témánk

Családállítás vélemények – Mit mondanak mások?

Családállítás vélemények – Mit mondanak mások?

családállítás vélemények

Családállítás vélemények – Személyes tapasztalatok arról, hogyan, miben segített az egyéni családállítás?

Fontos számunkra mások tapasztalata, mert mint mondják okos ember más kárán tanul. Napjainkban se szeri se száma a különböző terápiás és önismereti módszereknek, és mielőtt letennénk voksunkat akár magunk, akár szakember javaslata nyomán bármely segítő módszer, vagy terápia mellet, nem árt alaposan tájékozódnunk magáról a módszerről. Ugyanilyen fontos mások véleménye. Mit mondanak azok, akik már próbálták? Ez a cikk éppen ebben segít: a családállítás vélemények megismerése előtt fontosnak tartom elsőként összefoglalni a családállítás módszerének lényegét:

Röviden a Hellinger féle családállításról

A családállítás terápiás önismereti módszer, amely Bert Hellinger, német pszichológus, nevéhez fűződik. Hellinger a szabadon választott sorsot állítják szembe a kényszersorssal. Mindkettőjük célja, hogy az egyén felismerje hatóerejét és lehetőségeit, és teljesebbé tegye ezáltal az életét.

A Hellinger féle családállítást kétféle módon lehet elvégezni: csoportban vagy egyéni ülés keretén belül. Az utóbbit nevezzük egyéni állításnak.

A családállítás hagyományosan csoportban történik, de egyéni állítás is lehetséges. Ebben az esetben az állításon csak az állítást vezető és a kliens vannak jelen. Csoportos állítás esetében az egyes családtagokat a jelenlévő emberek képviselik, egyéni állításban erre a célra különböző tárgyakat használunk (pl. kövek, párnák, bábuk, fehér vagy színes lapok). Az egyéni állítás rövidebb idő alatt elvégezhető mint a csoportos családállítás. Az ülés általában 1,5 órát vesz igénybe.

A csoportos állítással szemben könnyedséget jelenthet az is, hogy a problémát nem kell 5-12 másik ember előtt megosztani, hanem csak az állítást vezetővel. Majd a családállítás után lehetőség van megbeszélni az állításban feljött érzéseket, meglátásokat az állítást vezetővel. (A hagyományos családállításban erre nincs lehetőség).  Az egyéni családállítás hasznossága sokrétű: Hasznos lehet például párkapcsolati problémák, függőségek, gyermektelenség, ismétlődő, elhúzódó betegségek, feldolgozatlan veszteségek, munkahelyi problémák, szülő-gyerek kapcsolati problémák, nehéz élethelyzetek során vagy akár depresszió kezelésében is.

Családállítás vélemények

K.Kata személyes véleménye a családállításról – családállítás vélemények:

“Tündét egyéni családi állítás miatt kerestem fel, mert szerettem volna ránézni, milyen családi minta szerint működöm, mi az amin tudok változtatni, másképp csinálni, mint az őseim, rálátni a vak foltjaimra. Már a terápia elején oldott, bizalmi légkör alakult ki, ebben könnyű volt megnyílni, és feltárni a családunk történetét. Az állítás kövek segítségével zajlott, és a végén nagyon izgalmas, fájdalmas és tanulságos volt átbeszélni az érzéseket, tapasztalatokat. Tündét bátran, szívből ajánlom, mert nagyon felkészült, empatikus segítő, aki már a megjelenésével is bizalmat, odafigyelést és harmóniát áraszt”

Ágnes (tréner, HR tanácsadó Szentendréről) véleménye a családállításról – családállítás vélemények:

“Tünde kisugárzása első találkozásunkkor megfogott. Úgy éreztem, Ő tud nekem segíteni az engem aktuálisan foglalkoztató probléma megoldásában, így egyéni családállításra jelentkeztem be hozzá. Biztonságban, kényelmesen éreztem magam a terápia során, aztán hazaérve az a gondolat jött, hogy “de hiszen nem is azzal foglalkoztunk, amiért mentem”, mégis ott volt a bizonyosság, hogy minden rendben van. Aztán néhány nap után kiderült számomra, hogyan függ össze a két történet: amit problémaként megfogalmaztam és ami előkerült a terápia során.
Azóta is ámulok rajta, hogy megfelelő “előhívással”, Tünde által a tudatalattimból éppen az a “story” jött fel, ami a megoldáshoz vezet.
Hálát érzek. Sokat segítettél Tünde. Köszönöm!”

 

Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel a problémás terület tekintetében. Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége, illetve családállítást szeretne.

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde terapeuta

 

Olvasson többet és tudjon meg mindent a családállításról: Családállítás lépésről lépésre

 

Még több: egyéni családállítás , családállítás