Témánk

Családállítás ár – miért ennyi?

Családállítás ár – miért ennyi?

családállítás ár

Hellinger Családállítás ár –  miért ennyi?

avagy nem árulunk zsákbamacskát

Az Egyéni családállítás ára 40.000 Ft, amely tartalmaz egy 60 perces konzultációt és egy 90 perces egyéni állítást. És hogy miért ennyi a családállítás ára? Két tényezőt fontos elkülönítenünk, az egyik egy általános hatás, mellyel túl sok mindent nem tudunk kezdeni, mindannyiunkat érinti: A KSH adatai szerint a Covid 19 járvány szolgáltatások áraira volt az egyik legnagyobb hatással 2021-ben. Az áremelkedéssel leginkább érintett szektor az építőipari (pl. javítás, karbantartás árak +12%), valamint az online szolgáltatások köre (pl. online konzultációk árai, seo szolgáltatások árai, stb) volt, de bármilyen szolgáltatást szeretnénk elvégeztetni, jóval mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni 2021-ben.

Ennél jóval lényegesebb azonban az árakra ható és árakat magyarázó másik okot megérteni, mely tisztán szakmai ok: Szemben a csoportos állítással, az egyéni családállításon van lehetőség megbeszélni az állításban feljött érzéseket, meglátásokat az állítást vezetővel. A hagyományos családállításban erre nincs lehetőség. Ezekre egyéni üléseken kerül sor általában az állítást követően, amennyiben erre valakinek igénye van, természetesen itt már külön díjazásért. Az egyéni állításban viszont elsőként a páciens állapotának részletes felmérésére szánunk időt egy egyéni ülés keretében. Majd pedig a feldolgozásra hagyunk elegendő időt az állítást követően. Tehát az egyéni Hellinger családállítás ára magában foglal egy családállítást valamint egy terápiás ülést is.

Általában elmondható a terápiás árakkal kapcsolatban – ahogyan honlapunkon is megtalálhatók az áraink a szolgáltatás menüpontban – hogy egy-egy terápiás ülés (60 perc) ára átlag 15-20 ezer forint között mozog. 90 perces ülés esetében ez az ár már 20 ezer forint körül jár. Ezeket az árakat alapul véve alakítottuk ki az egyéni családállítás árát.

Családállítás ár – de mit is kapunk ezért?

A családállítás terápiás önismereti módszer, amely Bert Hellinger, német pszichológus, nevéhez fűződik. Hellinger a szabadon választott sorsot állítják szembe a kényszersorssal.

A családállítás eredményeként az egyén felismeri hatóerejét és lehetőségeit, és ez által teljesebbé teheti az életét.

A Hellinger féle családállítást kétféle módon lehet elvégezni: csoportban vagy egyéni ülés keretén belül. Az utóbbit nevezzük egyéni családállításnak.

A családállítás hasznossága sokrétű: Hasznos lehet például párkapcsolati problémák, függőségek, gyermektelenség, ismétlődő, elhúzódó betegségek, feldolgozatlan veszteségek, munkahelyi problémák, szülő-gyerek kapcsolati problémák, nehéz élethelyzetek során vagy akár depresszió kezelésében is.

Végül pedig álljon itt egy személyes vélemény a családállításról:

“Tünde kisugárzása első találkozásunkkor megfogott. Úgy éreztem, Ő tud nekem segíteni az engem aktuálisan foglalkoztató probléma megoldásában, így egyéni családállításra jelentkeztem be hozzá. Biztonságban, kényelmesen éreztem magam a terápia során, aztán hazaérve az a gondolat jött, hogy “de hiszen nem is azzal foglalkoztunk, amiért mentem”, mégis ott volt a bizonyosság, hogy minden rendben van. Aztán néhány nap után kiderült számomra, hogyan függ össze a két történet: amit problémaként megfogalmaztam és ami előkerült a terápia során.
Azóta is ámulok rajta, hogy megfelelő “előhívással”, Tünde által a tudatalattimból éppen az a “story” jött fel, ami a megoldáshoz vezet.
Hálát érzek. Sokat segítettél Tünde. Köszönöm!” (Ágnes, tréner és HR tanácsadó Szentendréről)

Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel a problémás terület tekintetében. Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége, illetve családállítást szeretne.

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde terapeuta

Olvasson többet és tudjon meg mindent a családállításról: Családállítás lépésről lépésre

Még több: egyéni családállítás , családállítás