Témánk

A nyelvtanulás pozitív pszichés hatásai

A nyelvtanulás pozitív pszichés hatásai

A nyelvtanulás pozitív pszichés hatásai

Vannak, akiknek a nyelvtanulás, a gyermekkori rossz élmények hatására, állandó stressz forrássá válik. Pedig a nyelvtanulás képes pozitívan hatni az elmére és a lélekre. Ehhez pedig arra van szükség, hogy a nekünk megfelelő módszerrel tanuljunk nyelvet, akkor több pozitív hatást is tapasztalhatunk.

Nemcsak a tanulás módszerét, hanem a megfelelő nyelvtanárt is meg kell találnunk ahhoz, hogy lépésről lépésre haladva, mindig ügyesebbek legyünk. A folyamatos sikerélmény pedig növeli az önbecsülést. Amikor pedig már a külföldiekkel is kommunikálunk, a tőlük kapott pozitív visszajelzés még több energiát és önbizalmat ad.

Az új nézőpont

Egy új nyelv megismerésével, új nézőpontok jönnek az életünkbe, számunkra ismeretlen kultúrát és gondolkodás módot ismerünk meg, így rugalmasabban kezdünk gondolkodni. Megismerhetünk olyan fogalmakat, amelyek a mi nyelvünkben nem is léteznek, így a saját életünkben felmerülő problémákat is más szemszögből látjuk, más megoldásokat találunk, amelyek aztán energiával töltenek fel.

Az agy egészségéért nyelvtanulással

Az eddig megismert szempontok hatással vannak az elménkre, pozitív hatásai a következők lehetnek:

 • A nyelvtanulás fejleszti a memóriát.
 • A logikai készségünk fejlődik a nyelvi rendszer megértése során.
 • A multitasking készségeket is erősíti.
 • A folyamatos fejlesztés energetizálja az agyat.
 • A folyamatosan edzett elmében később fejlődik ki a demencia és az Alzheimer-kór.

Mind gyermekkorban mind pedig felnőttkorban elkezdett nyelvtanulás ilyen pozitív hatásokkal jár.

Hazánkban nagyon alacsony az idegen nyelvet beszélők száma a 35-40 évesnél idősebbek körében, mert akkor még nem volt elég hatékony a nyelvoktatás, de igény sem nagyon volt rá. Szerencsére napjainkban a gyerekek és a szüleik sokkal igényesebbek és fontos nekik, hogy megértessék magukat legalább egy idegen nyelven, ami jelenleg az angol nyelv.
Angol online tanulás alapszinten a BeHappy nyelviskolával egyszerűen megoldható, mivel online bármikor tanulható, így akár kényelmesen, az időnket megfelelően beosztva fejlődhetünk. Hogy ne legyen stresszforrás a nyelvtanulás…
Természetesen nem mindenkire hat egyformán vagy csak pozitívan a nyelvtanulás, van aki túl aggódja ezt is, neki ez stresszforrás.

Hogyan lehet ezt szorongás helyett energiát adó nyelvtanulásra változtatni?

 • Felejtsük el a negatív tapasztalatokat!
 • Keressünk egy jó nyelviskolát vagy nyelvtanárt!
 • Készítsünk egy nyelvtanulási ütemtervet, így látni lehet, hogy haladunk!
 • Tűzzünk ki egy célt, nyelvvizsga vagy tárgyalóképes nyelvtudás formájában!
 • Próbáljunk ki többféle nyelvtanulási módszert! Valamelyik biztosan beválik majd!
 • Ha már van egy alap tudásunk, keressünk anyagokat a hobbinkról idegen nyelven!
 • Kedvenc sorozatainkat nézzük a célnyelven!

Összegezve

Miután már kutatások is bizonyítják, biztos, hogy a nyelvtanulás pozitívan hat az elménkre, az önbizalmunkra, energiát tud adni a szervezetünknek. Az azonban, hogy ne váljon negatív energiaforrássá az életünkben, meg kell találnia nekünk való tanulási módszert, esetleg nyelvtanárt.

Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége! Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel.

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Még több: Egyéni terápia

Online konzultáció

Az írás vendégcikk