Rólam

Balázs Tünde

Balázs Tünde

Önismereti mentor

Balázs Tünde: egyéni terápia, párterápia, családterápia, családállítás - lelkidolgaink.hu

Balázs Tünde vagyok, személyiségfejlesztő önismereti mentor.

Segítő beszélgetésekben, pár- és családterápiában valamint rendszerszemléletű egyéni családállításokban kísérem klienseim saját belső útjukon önmaguk megismerésében személyiségük fejlődésében.

Azért választottam ezt a hivatást mert mélyen érdekel a másik ember, aki velem szemben ül a székben. A pszichológia már fiatal felnőttként is érdekelt, de pályafutásom pedagógusként kezdtem, majd közgazdászként folytattam. Voltam beosztott és vezető, és minden szerepemben munkatársakkal együttműködő és segítő. Ezekkel a tapasztalatokkal és az anyává válásom után, érett fejjel fordultam a pszichológia felé és a segítő hivatásba való átformálódás mellett döntöttem. Belső hívást éreztem, hogy e felé a terület felé forduljak, és így hirtelen értelmet nyert az a sok-sok életterületen és helyzetben nyert tapasztalat és rálátás, hiszen ezek által jobban értek és támogathatok másokat a saját fejlődésükben. Ekkor választottam az Integrál Akadémiát, ahol 3 év tanulás és tapasztalás után sikeresen elvégeztem az integrál pszichológia szakot. A tudásom gyarapítását azóta is folytatom, mert a tanulás, fejlődés, az új tudás meglévőkhöz való kapcsolása mindennapjaim részét képezik a hiteles segítés érdekében.

Az egyéni és csoportos alkalmakon megtapasztalt feltétel nélküli elfogadás a saját önismereti utamon haladva, jelentős hatással volt egyéni fejlődésemre. A tiszta és terápiás segítő beszélgetés eszközeit alkalmazva, arra törekszem, hogy ezt az élményt klienseim is megéljék találkozóink alkalmával. Kísérem őket, hogy rálássanak saját megakadásaik miértjeire, személyiségük mozgatórugóira, meghozzák saját döntéseiket.

Hiszek abban, hogy a mindennapok és az élet nehéz helyzeteiben is meg tudjuk találni az örömöt, a szépet, a fejlődési lehetőséget

A kellemes légkörben eltöltött közös alkalmaink lehetővé tették önmagam jobb megismerésén keresztül a családi múltban való elmélyülést is. Lényeglátó szakértelemmel ügyesen tartotta a folyton elkalandozó gondolataimat helyes mederben. Segítségével mindennapjaim problémái emészthetőbbekké váltak.Tiszta szívből tudom ajánlani hozzáértő munkáját!

vzs.

Tünde kisugárzása első találkozásunkkor megfogott. Úgy éreztem, Ő tud nekem segíteni az engem aktuálisan foglalkoztató probléma megoldásában, így egyéni családállításra jelentkeztem be hozzá. Biztonságban, kényelmesen éreztem magam a terápia során, aztán hazaérve az a gondolat jött, hogy “de hiszen nem is azzal foglalkoztunk, amiért mentem”, mégis ott volt a bizonyosság, hogy minden rendben van. Aztán néhány nap után kiderült számomra, hogyan függ össze a két történet: amit problémaként megfogalmaztam és ami előkerült a terápia során. Azóta is ámulok rajta, hogy megfelelő “előhívással”, Tünde által a tudatalattimból éppen az a “story” jött fel, ami a megoldáshoz vezet. Hálát érzek. Sokat segítettél Tünde. Köszönöm!

Ágnes - tréner, HR tanácsadó Szentendréről

Tündét egyéni családi állítás miatt kerestem fel, mert szerettem volna ránézni, milyen családi minta szerint működöm, mi az amin tudok változtatni, másképp csinálni, mint az őseim, rálátni a vak foltjaimra. Már a terápia elején oldott, bizalmi légkör alakult ki, ebben könnyű volt megnyílni, és feltárni a családunk történetét. Az állítás kövek segítségével zajlott, és a végén nagyon izgalmas, fájdalmas és tanulságos volt átbeszélni az érzéseket, tapasztalatokat. Tündét bátran, szívből ajánlom, mert nagyon felkészült, empatikus segítő, aki már a megjelenésével is bizalmat, odafigyelést és harmóniát áraszt.

K. Kata

„Tünde elfogadó, kedves, vidám, nyitott, minden alkalommal bensőséges légkör fogadott a találkozásaink során. A beszélgetéseink segítettek elindulni a kifelé vezető úton az akkori – aktuális élethelyzetből adódó – mélyebb lelki hullámvölgyből. Megismerhettem számos módszert, amely az önismereti munka során iránymutatóként szolgált. Tünde széleskörű és átfogó ismeretekkel valamint integrál szemlélettel rendelkező igazán felkészült, remek szakember, szeretettel ajánlom mindenkinek, aki arra az elhatározásra jutott, hogy javítani szeretne az életminőségén, a saját magához fűződő viszonyán vagy a környezetében élőkkel való kapcsolatán.” – Eszter

Eszter

Ahol

Tapasztalatot szereztem

Integrál Akadémia integrál pszichológia szakán

Család- és párterápiás képzésen a Magyar Családterápiás Egyesületnél

Dr. Pusztai Ildikó Család- és rendszerállítás Képzésén

Üzleti életben vezetőként, közgazdászként, kommunikációs szakemberként

Pedagógusként

Terápiás saját élményekben: pszichodráma-, családállítás-, bodywork csoportokban, egyéni- és családterápiában, önismereti elvonulásokon

Az ”Élet“ iskolájában, mint anya és mint nő különböző más szerepekben.

Így dolgozom

Szemléletmódom, módszereim

Az emberek segítésében a humanisztikus pszichológia emberszemlélete áll hozzám a legközelebb, amelynek középpontjában az emberi választás, a kreativitás és önmegvalósítás állnak. Eszerint a szemlélet szerint az embereket nem csak fiziológiai szükségletek motiválják az életben, hanem alapvető szükségletük az is, hogy a bennük rejlő lehetőségeket és képességeket kifejlesszék. Az ember veleszületett sajátossága az állandó fejlődés, az éretté válás és a pozitív változás.

A kliens az, aki a legjobban tudja, hogy mire van szüksége a fejlődéshez és ebben a felfedező útban támogatom őt feltétel nélküli elfogadással, empátiával (együttérzéssel) és a hitelességgel. Mélyen hiszek abban, hogy ezek az értékek a gyógyulás és fejlődés mozgatórugói.

“A feltétel nélküli elfogadás a legnagyobb élmény, amelyet egy ember átélni képes” (Carl Rogers)

Munkámban egyaránt támaszkodom a nyugati világ által megteremtett pszichológia tudományára és annak emberi pszichéről alkotott meglátásaira, valamint a több ezer éves tudásra, amelyet a különböző keleti spirituális hagyományok hagytak ránk, és amelyek mélyrehatóan kutatják az emberi lélek fejlődését. Rendszerszemléletben gondolkozom és dolgozom az emberekkel.

Vezetőként eltöltött éveim alatt megtanultam, hogyan tudok bizalmat önteni az emberekbe, hogy a feladat, amelynek elvégzését kérem tőlük teljesíthető és ők képesek rá. Az életemnek ebből a szakaszából merítem azt a hitet, hogy a kliens, aki megérkezik hozzám, képes lesz tenni a pozitív változásért és elérni céljait. Miközben hiszek a pozitív életszemléletben, és abban, hogy a gondolatainkkal képesek vagyunk megteremteni a valóságunkat, tudatosan odafigyelek arra, hogy a pozitív gondolkodás ne elhárító mechanizmusként funkcionáljon, amely elfedi a nehézségeket. Fontos, hogy a nehéz, nyugtalanító, vagy félelmetes érzelmek és gondolatok is teret kapjanak és feldolgozásra kerüljenek, mert ezek feltárása és tudatba emelése nélkül a céljaink elérése sem fog örömet és kiteljesedést hozni az életünkbe. Életünkre hatással vannak felmenőink sorsai is. A történeteik erősítenek minket, minél jobban ismerjük őket, annál tisztábban látjuk a helyünket a saját családi rendszerünkben és annál jobban értjük nem csak őket, hanem önmagunkat is.

A spiritualitás nem egyenlő a vallással. A spiritualitás az önismeret és az emberi fejlődés csúcsa, annak a megtapasztalása, amit egy ókori ezoterikus irat a következőképpen foglalt szavakba: „Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent” (Hermész Triszmegisztos). Ez azt jelenti, hogy nem elkülönült lényekként létezünk, hanem összeköttetésben, EGY rendszerben MINDENNEL.

Református családba születtem, és bár többféle más vallással is azóta megismerkedtem, a mai napig megőriztem isten hitemet és keresztény irányultságomat, ami főként a nagyanyámon keresztül épült be az életembe. Ugyanezt az istenhitet adtam tovább lányomnak is. Felnőtt éveimben találtam rá a buddhizmusra és életem részévé tettem a rendszeres meditációt is. Ez a két út nem zárja ki egymást, hitem szerint ugyanoda vezet mindkettő és támogatják egymást. Számomra az Isten, akit a vallásban ismertem meg megegyezik az Univerzummal, a családállításból ismert morfogenetikus mezővel, a pszichológiából ismert kollektív tudattalannal és bármivel, ami nem megfogható.

Média

Sajtómegjelenések

Női kör Szentendre

Otthon. Magadnál nyilt napjáról - Női kör

Hívjon, vagy küldjön emailt, ha úgy érzi segíthetek önnek!

Tel: 36-20-5563803