Ő és én

Párterápia

Feltérképezzük

a párkapcsolat lelkét

A párkapcsolatnak is van ‘lelke’. A párterápiában ezzel a közös lélekkel dolgozunk az egyéneken és az ő élettörténeteiken keresztül. A rendszerszemlélet alaptézise az, hogy minden rendszer állandóan egyensúlyban van, még akkor is, ha ezt az egyensúlyt egy jelenlévő konfliktus biztosítja. A terápia elsődleges célja, hogy feltárja a konfliktus szerepét és segítséget nyújtson abban, hogy az egyensúly a konfliktus nélkül is elérhetővé váljon.Minden párkapcsolat fejlődési szakaszokon halad végig és ezek a szakaszok más-más kihívások elé állítják a résztvevőket.

Ha a kapcsolat bekövesedik, nem hajlandó vagy nem tudja lekövetni a változásokat és alkalmazkodni hozzájuk, párkapcsolati feszültségek merülnek fel.

A kutatók a hosszabb távú intim kapcsolatoknak 5 szakaszát különböztetik meg: Vonzalom – Építkezés – Folytatódás – Hanyatlás – Befejezés. Fontos megkülönböztetni egy pár életében, hogy a ‘befejezés’ nem feltétlenül jelenti a párkapcsolat teljes felbomlását. Jelentheti egy régi minta befejezését is, vagy valaminek az elengedését, ami gátolja a továbblépést egy még teljesebb fázisba. Ha ezt a pár nem ismeri fel, könnyen lehet, hogy a befejezést szakításban vagy válásban élik ki, miközben egy belső működés megváltoztatása, elhagyása, befejezése lenne a cél. Ennek feltérképezésében segíthet a párterápia. Ha pedig mégis a szakítás vagy válás a megoldás, a párterápia segíthet a döntés meghozásában, a gyász feldolgozásában és a kapcsolat lezárásában.

Balázs Tünde: egyéni terápia, párterápia, családterápia, családállítás - lelkidolgaink.hu

Fejlődés

Párterápia

A párkapcsolatban jelen lévő problémák nem feltétlenül fenyegetőek, hiszek ezek a problémák adnak lehetőséget a fejlődésre, változásra. A párterápia eszközei segítenek a kapcsolat jobb megértésében, a tiszta és nyílt kommunikáció megvalósításában, a kapcsolat újraértékelésében és a konfliktus körök megszakításában. A terápiás ülés hossza 75 perc, ára 40.000 Ft

Ha úgy érzik szeretnének tisztábban rálátni a kapcsolataikban jelenlévő konfliktusokra, problémákra, keressenek bátran.

Hívjon, vagy küldjön emailt, ha úgy érzi segíthetek önnek!

Tel: 36-20-5563803