Témánk

Párterápia otthon

Párterápia otthon

párterápia otthon

Párterápia otthon

Az internet életünk számos területén nélkülözhetetlenné vált, egyesek szerint szinte már annyira fontos mint a víz. Annak ellenére, hogy megvannak a maga korlátai és árnyoldalai, az internet lehetővé teszi a kapcsolat teremtést olyan helyzetekben is, amelyekben eddig lehetetlen volt. Óriási előnye például, hogy szükség esetén akár távolról is segítséget kaphatunk, még az otthonunkból sem szükséges kimozdulnunk. Az online párterápia alternatívát jelent olyan esetekben, amikor a személyes találkozó valamilyen okból kifolyólag nem jöhet létre, ilyenkor a párterápia otthon is egyszerűen megoldható.

Párterápia otthon avagy a nappalidból elérhető kapcsolati terápia

A párterápia során nagyon fontos szempontot jelent a kölcsönös szimpátia a szakember és a kliensek között. Csak ebben az esetben válik lehetségessé az eredményes együttműködés. Fontos az is, hogy az adott szakembert hitelesnek érezzük és úgy érezzük, hogy jártas azon a területen, amelyiken elakadást tapasztalunk. Nagyon nem mindegy tehát, hogy kihez fordulunk segítségért. Ebből kifolyólag megtörténhet, hogy megtaláljuk a megfelelő személyt, de túlságosan nagy távolságban van tőlünk. Az online konzultáció áthidalja ezt a távolságot és bár nem helyettesíti teljes mértékben a személyes találkozásokat, mégis eredményesen lehet általa haladni a terápiás munkában.

Az online konzultáció – vagyis a párterápia otthon – kényelmes megoldást jelenthet az alábbi helyzetekben

Munkavállalás és élet külföldön vagy vidéken

Akár valaki önszántából vállal munkát és költözik külföldre, vidékre akár az életkörülményei kényszeríti rá, potenciálisan ugyanazokkal a problémákkal fog szembenézni. Ezek közül néhány átmeneti nehézséget, múló szorongást okozhat, vagy adott esetben akár magánéleti krízist is. Külföldön a szociális kapcsolatok is más dinamikát vesznek fel, mint otthon. A párban élőkre nagyobb nyomás hárulhat az egymásrautaltság érzése miatt, gyerekvállalás esetén pedig a szülők, barátok, rokonok segítsége nélkül kell boldogulni a családi élet kihívásaival.

Időhiány

Egyre kevesebb az időnk és ilyenformán egyre drágább is. Ha valaki Budapesten vagy nagyvárosban él, de túl sok időt vesz igénybe az odajutás és hazajutás az ülésekről nagyon jó alternatíva az online konzultáció. Miért is ne próbálná meg a párterápiát otthon? Az online terápia megspórolja az utazással eltöltött időt és a parkolási díjakat, és lehetővé teszi a kapcsolati terápiás folyamatban való részvételt bárhonnan, rugalmas időbeosztásban.

 

Milyen témákkal lehet például dolgozni az online konzultációk során?

  • Párkapcsolati problémák
  • Nehézségek a gyermekvállalással
  • A szülői lét kihívásai
  • Krízisek a házasságban
  • Hivatás keresés
  • Önbizalom hiány

A terápiás ülés hossza 75 perc.

Fontos leszögeznünk, hogy a párkapcsolatban jelen lévő problémák nem feltétlenül fenyegetőek, hiszek ezek a problémák adnak lehetőséget a fejlődésre, változásra. A párterápia eszközei segítenek a kapcsolat jobb megértésében, a tiszta és nyílt kommunikáció megvalósításában, a kapcsolat újraértékelésében és a konfliktus körök megszakításában.

Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége! Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde terapeuta

Még több: Párterápia

További online pszichológus árakról itt tájékozódhat