Témánk

Párterápia árak – miért ennyi?

Párterápia árak – miért ennyi?

Párterápia árak –  miért ennyi?

 

A párterápia ára 35.000 Ft, amely 75 perces konzultációt tartalmaz, ahol a pár mindkét tagja jelen van. És hogy miért ennyi a párterápia ára?

Napjainkban egyre inkább megfigyelhető az a tendencia, hogy a célorientált, rövid terápiákat mindjobban felváltják a hosszú távú, mélyebb átdolgozást lehetővé tevő terápiás folyamatok.

Ilyen terápia a folyamatszerű párterápia is. A hosszú táv nem csupán az egész folyamatra vonatkozik, hanem egy – egy terápiás ülés időtartamára is igaz. Az ülés hossza 75 perc, nem pedig a megszokott 50 perc.  Általában elmondható a terápiás árakkal kapcsolatban – ahogyan honlapunkon is megtalálhatók az áraink a szolgáltatás menüpontban – hogy egy – egy terápiás ülés (50 perc hosszú) ára átlag 25 ezer forint között mozog. 75 perces ülés esetében ez az ár már 30-35 ezer forint körül jár. Ezt alapul véve és kiegészítve azzal, hogy a párterápia esetén a terapeutának folyamatosan figyelemmel lennie a pár mindkét tagjára, és a felek egymás közötti kommunikációjára – alakítottuk ki a párterápia árát.

 

Párterápia árak – de mit is kapunk ezért?

Egy párterápiás folyamat általában 4-5 ülésben zajlik, nagyjából kéthetenkénti gyakorisággal. Ez azt jelenti, hogy kb. 2-3 hónapos folyamat során a teljes párterápia ára nagyságrendileg 175.000 Ft körül mozog.

A párterápiás folyamat mindig energia és idő befektetést jelent mindkét fél számára, mert a változáshoz sok idő és energia kell. Ezt nem tudjuk megspórolni, türelem nélkül nem fog menni. Hiába szeretnénk – és a mai kor igénye (mindent azonnal) szintén ezt diktálja –  nem oldhatók fel azok az elakadások, konfliktusok 1-2 óra alatt, melyek sok esetben évek, évtizedek alatt alakultak ki a kapcsolatban. Azonban éppen ezért ez a módszer az, amely segítségével megállítható a párkapcsolat széthullása, visszaállítható a korábbi harmónia. A párterápia ára tehát nem csupán pénzben mérendő ráfordítás, azonban az az érték, amit cserébe ezért kapunk – párkapcsolatunk megmentése –  felbecsülhetetlen.

 

Párterápia bónusz

 

A párterápiás ülésen meghatározott struktúra mentén haladva beszélget a pár és a terapeuta. Ennek célja az, különböző módszerek és eszközök segítségével a lehető legpontosabban megfogalmazzuk, mi a probléma és mi az elérendő cél. Az eredményes párterápia a kapcsolat megmentésén túl előbbre mutat: Mivel a terápia során aktívan avatkozunk be a felek közti kommunikáció fejlesztésébe, mindkét fél önismerete és önértékelése jelentősen javulni fog.

A terápiás keretek továbbá fórumot nyújtanak az érzések tisztázására és kimondására. Az aktív párterápiás beavatkozások további hozadéka ezen felül a belső emberi tartalékok feltárása.

Amikor a személyes találkozás nem megoldható,  megoldást jelent a párkapcsolati terápia online.Ilyen időszak lehet életünkben például a Covid-19 járvány, munka, élet vagy kiküldetés külföldön vagy vidéken, egyszerűen csak időhiány.

A párterápia során a segítő beszélgetésben feltárjuk azt, hogy a problémás kapcsolat pontosan hol szenved hiányt. A párterápia eszközei segítenek a párkapcsolati problémák jobb megértésében, a tiszta és nyílt kommunikáció megvalósításában, a kapcsolat újraértékelésében és a konfliktus körök megszakításában. A párterapeuta tehát nem csupán a házassági válság megoldásában segít, hanem segít újjáépíteni, megerősíteni a kapcsolatot.

Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége! Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel.

Párkapcsolati tanácsadás Budapest és vonzáskörzetében

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde párterapeuta

Párterápia