Témánk

Mi az életvezetési tanácsadás, miben segít és mennyibe kerül?

Mi az életvezetési tanácsadás, miben segít és mennyibe kerül?

életmód tanácsadó

Az életvezetési tanácsadás fogalma

Az életvezetési tanácsadás során megfogalmazzuk az ügyfél életével kapcsolatos céljait, szükségleteit, gondolataidat. Az ‘életvezetési tanácsadás’ nem ad tanácsokat, sem útmutatást, hanem észrevételeket tesz. A pontos kérdések segítségével az ügyfél maga ismeri fel élete buktatóit és találja meg a válaszokat, amelyeket saját döntéseként felelősen fog alkalmazni.

Az életvezetési tanácsadás hozadéka

Az embereket nem csak fiziológiai szükségletek motiválják az életben, hanem alapvető szükségletük az is, hogy a bennük rejlő lehetőségekből és képességekből a legtöbbet hozzák felszínre és éljék meg. Közös munkánk eredménye az lesz, hogy új megvilágításban fogod látni problémáidat, így magad is hatékonyan tudod módosítani reakcióidat, hozzáállásodat, viselkedésedet, hogy végül elérd kitűzött céljaidat. Az életvezetési tanácsadás folyamata során javulni fog az önismereted és önszabályozó képességed, így döntéshelyzetben vagy krízisek esetén képessé válsz könnyebben megoldani a problémákat.

Milyen konkrét helyzetekben, problémák esetén segít az életvezetési tanácsadás?

  • Élethelyzeti elakadás, változások, újrakezdések esetén
  • Nehéz, nyomasztó döntések, amikor úgy érzed nem tudsz dűlőre jutni egyedül…
  • Tartós stresszt, szorongást okozó helyzetben vagy
  • Sérült önbizalom vagy önérvényesítési problémáid esetében
  • Önállósodás, nehezített szülőkről való leválás esetén
  • Családi és párkapcsolati problémák, elakadások, krízisek esetén
  • Veszteségekkel való megküzdés (gyász, válás, vetélés)
  • Munkahelyi problémák, munkahelyváltás okozta stressz esetén
  • Családi és párkapcsolati problémák, elakadások, krízisek esetén
  • Bármilyen jellegű krízishelyzet nehezített kezelése esetén

Mikor vedd igénybe az életvezetési tanácsadást?

Amikor úgy érzed, hogy túl sok… Amikor a mindennapi feladatok özönében elveszíted az önmagaddal való kapcsolatot, az önmagadat. Úgy érzed, egyedül nem megy és arra van szükséged, hogy valaki kívülről segítséget adjon. Ilyenkor mindig jó segítség egy külső higgadt nézőpont, amellyel könnyebb megtalálni a kivezető utat. Mindnyájan kerülhetünk olyan helyzetbe, amit egyedül már nem tud megoldani. Ilyenkor fontos, hogy ezt ismerd fel és kérj segítséget, mert együtt könnyebb lesz!

Mennyibe kerül nekem mindez? – életvezetési tanácsadó árak:

Minden nehéz élethelyzet egyben fejlődési lehetőséget is biztosít. Képessé válhatunk arra, hogy a balszerencse okozta csapásokat pozitív oldaláról is megéljük, mert van választási lehetőségünk arra, hogy miként reagálunk a körülöttünk zajló eseményeke. A döntés mindig a mi kezünkben van. Nem minden terápiás módszer és segítő szakember felel meg egy adott kliensnek, a közös munkához kölcsönös szimpátia szükséges. Életvezetési tanácsadó árak: 30.000 Ft 50 perces ülés esetében, vagy 40.000 Ft 70 perces ülés esetében.

Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre, életvezetési tanácsadóra van szüksége! Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel.

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde terapeuta