Témánk

Ismeretlen eredetű meddőség – Meddőség és sors

Ismeretlen eredetű meddőség – Meddőség és sors

smeretlen eredetű meddőség

Ismeretlen eredetű meddőség – Meddőség és sors

Ha a meddőséget nem csupán szervi kérdésnek tekintjük, hanem integrál szemléletmódban közelítjük meg, akkor láthatjuk, hogy sorskérdés is azoknál, akiknél felmerül. Spirituális nézőpontból nézve a boldogság sorsunk beteljesítése. A sorsunk meghatároz minket, és ha ezt nem fogadjuk el és értjük meg, idegenként élünk a saját életünkben. Ha nem a meddőséget kezeljük, hanem az embert, akkor azt látjuk, hogy nem csak az a siker, ha valaki megtermékenyül vagy szülővé válik. Mert akkor mi van a többivel? Ők kudarcot vallottak? A meddő párok olyan emberek, akiket csak az különböztet meg másoktól, hogy nekik nem sikerült a baba? A siker az, ha valaki megtalálja a boldogulása útját. Ez lehet a meddőség megoldása gyermekáldás útján, de lehet a boldogság útja az örökbefogadás, vagy a gyermektelenség elfogadása is. Nincs sehol megírva, hogy mi a boldogság. Lehet, hogy eljön a pillanat, amikor kiderül, nincsen fizikai oka a meddőségnek. Ekkor ismeretlen eredetű meddőségről beszélünk és szembesülnünk kell azzal, hogy sorsunkból fakad a meddőség- És ekkor lehet, hogy meg kell tanuljuk ezt emelt fővel elfogadni. A sors küldetés, mely kijelöli az utunkat, melyet fel kell ismernünk. A sors csak annak vereség, aki nem megérti, hanem ellene akar szegülni. A sors a testünkben dolgozó evolúció. A meddő nő elidegenedik testétől, mert az nem engedelmeskedik neki. A testünk működése, sorsunk egyik lenyomata. Hiába való küzdelem, ha sorsunk logikája ellenére akarunk cselekedni. Boldogok leszünk, ha megértjük és elfogadjuk, amire születtünk. Ha igazán akarjuk, gyermek valahogy mindig lesz, vagy saját, vagy örökbefogadás útján.

A meddőség nem betegség, hanem sorslehetőség. Nem végzet, hanem a sors kihívása, amire így vagy úgy, de jó estben pozitívan válaszolhatunk.

A sors nem emberi szerv, melyet meghallgatni, kikopogtatni és szondázni lehet, vagy átvilágítható, mint egy tüdő, és az élet letelte után felboncolható. Nem is olyan életfolyamat, amely klinikailag diagnosztizálható és orvosilag – gyógyszerrel vagy sebészeti úton – kezelhető. (Szondi Lipót: Schiksalanalytische Therapie. Huber, Bern und Stuttgart. 1963. 63., 523. p.)

 

Szondi munkásságában a családi genetikai információk és azok lelki lenyomataival foglalkozott, amelyeket az ősök az utódaik tudattalanjába örökítenek át. Szondi szerint azokban a választásainkban jelennek meg legkifejezettebben őseink, amelyek a szerelemhez, betegségekhez, foglakozáshoz kapcsolódnak. A tudatára ébredt ember az összes (pro és kontra) lehetőségei integrálása révén igenis képes alakítani sorsát:

 

A történet soha nem a technikáról, hanem mindig az emberről szól… a siker nem a kémcsőben, nem a számítógépben, hanem az emberek lelkében dől el.”- Dr. Steven G. Kaali

 

Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel a problémás terület tekintetében. Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége!

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde terapeuta

Még több: Meddőség és lélek

Még több: Egyéni terápia