Témánk

A gyermektelenség elfogadása

Ha nem a meddőséget kezeljük, hanem az embert, akkor azt látjuk, hogy nem csak az a siker, ha valaki megtermékenyül vagy szülővé válik.

Mert akkor mi van a többivel? Ők kudarcot vallottak? A meddő párok olyan emberek, akiket csak az különböztet meg másoktól, hogy nekik nem sikerült a baba?

A siker az, ha valaki megtalálja a boldogulása útját. Ez lehet a meddőség megoldása gyermekáldás útján, de lehet a boldogság útja az örökbefogadás, vagy a gyermektelenség elfogadása is. Nincs sehol megírva, hogy mi a boldogság.

A hosszú utunkon, amikor a gyermekáldásért küzdünk, eljöhet a pillanat, amikor kiderül, nincsen fizikai oka a meddőségnek. Ekkor ismeretlen eredetű meddőségről beszélünk és szembesülnünk kell azzal, hogy talán a sorsunkból fakad a meddőség. És ekkor lehetséges, hogy meg kell tanuljuk ezt emelt fővel elfogadni. A sors küldetés, mely kijelöli az utunkat, melyet fel kell ismernünk. A sors csak annak vereség, aki nem megérti, hanem ellene akar szegülni. Hiába való küzdelem, ha sorsunk logikája ellenére akarunk cselekedni. Boldogok akkor leszünk, ha megértjük és elfogadjuk, amire születtünk. Ha igazán akarjuk, gyermek valahogy mindig lesz, vagy saját, vagy örökbefogadás útján.

A meddőség nem betegség, hanem sorslehetőség. Nem végzet, hanem a sors kihívása, amire így vagy úgy, de jó estben pozitívan válaszolhatunk.

A sors nem emberi szerv, melyet meghallgatni, kikopogtatni és szondázni lehet, vagy átvilágítható, mint egy tüdő, és az élet letelte után felboncolható. Nem is olyan életfolyamat, amely klinikailag diagnosztizálható és orvosilag – gyógyszerrel vagy sebészeti úton – kezelhető. (Szondi Lipót: Schiksalanalytische Therapie. Huber, Bern und Stuttgart. 1963. 63., 523. p.)

A gyermektelenséggel, a gyermektelenség elfogadásával foglalkozó cikkeinket gyűjtöttük egy csokorba ezen az oldalon.

Rólam mondták
  • “Tünde elfogadó, kedves, vidám, nyitott, minden alkalommal bensőséges légkör fogadott a találkozásaink során. A beszélgetéseink segítettek elindulni a kifelé vezető úton…”  Eszter

 

  • “…Tündét bátran, szívből ajánlom, mert nagyon felkészült, empatikus segítő, aki már a megjelenésével is bizalmat, odafigyelést és harmóniát áraszt.”  K.Kata

 

  • “Tünde kisugárzása első találkozásunkkor megfogott. Úgy éreztem, Ő tud nekem segíteni az engem aktuálisan foglalkoztató probléma megoldásában, így egyéni családállításra jelentkeztem be hozzá. Biztonságban, kényelmesen éreztem magam a terápia során…
    Azóta is ámulok rajta, hogy megfelelő “előhívással”, Tünde által a tudatalattimból éppen az a “story” jött fel, ami a megoldáshoz vezet.
    Hálát érzek. Sokat segítettél Tünde. Köszönöm!”  Ágnes, tréner és HR tanácsadó Szentendréről

 

  • “A kellemes légkörben eltöltött közös alkalmaink lehetővé tették önmagam jobb megismerésén keresztül a családi múltban való elmélyülést is. Lényeglátó szakértelemmel ügyesen tartotta a folyton elkalandozó gondolataimat helyes mederben. Segítségével mindennapjaim problémái emészthetőbbekké váltak.Tiszta szívből tudom ajánlani hozzáértő munkáját!” vzs.

 

Balázs Tünde

Keressen bátran! A változásokért közösen dolgozunk!

Tel.: +36 20 556 38 03

email:

balazstundeerika@gmail.com

Hívjon, vagy küldjön emailt, ha úgy érzi segíthetek önnek!

Tel: 36-20-5563803