Témánk

Vezetői coaching

Vezetői coaching

vezetői coaching

Milyen esetekben ajánlott a vezetői coaching?

 

A coach általában véve a célok kitűzésében és elérésében segít, személyes konzultációk keretében, díjazás ellenében. A professzionális coaching pedig egy olyan szakmai kapcsolat, amely abban segíti az ügyfelet, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el. A fókusz és a választási lehetőségek bővítésével arra koncentrál, hogy világossá váljon, hol tart most az ügyfél, és mit akar tenni annak érdekében, hogy eljusson oda, ahová el szeretne érni. A professzionális coachingot általában vezetőknél alkalmazzák ezért nevezzük vezetői coaching-nak. A coach nem mondja meg, hogy mi a jó és helyes lépés, nem erőltet semmit az ügyfélre, ehelyett abban fogja támogatni, hogy a saját válaszait találja meg élete kérdéseire.

 

Hogyan működik a vezetői coaching módszere?

A beszélgetés témáját az ügyfél választja meg, a coach pedig figyelmesen meghallgatja, megfigyeléseit visszajelzi, és kérdéseket tesz fel. Ez az interakció segíti az ügyfelet abban, hogy világosabban lásson, másrészt akcióra serkenti.

 

Mikor van szükség a vezetői caochingra?

 

  • Hatékony célkitűzés
  • A célhoz vezető feladatok konkretizálása
  • Egyéni eredmények elérése
  • Vezetők egyéni fejlesztése során

 

A vezetői coaching 2 szintje

 

  • Az alapszintű vezetői coaching hasznos lehet például olyan vezetők számára, akik nem rendelkeznek irányítási gyakorlattal, mégis szükségessé vált, hogy vezetői szerepkört töltsenek be. A coaching során érintjük mindazon vezetői kvalitásokat, melyek speciálisan a menedzsment területén dolgozók számára nélkülözhetetlenek. Segítségével egy irányítási tapasztalatokkal nem rendelkező, ám kiemelkedő teljesítményű munkatárs is elindulhat nagyobb felelősségi körök sikeres betöltése irányába.
  • Az emelt szintű vezetői coaching pedig a nagy gyakorlattal több éves vezetői múlttal rendelkező vezetőknek szól. Ekkor a coaching célja, hogy a sok év alatt (esetlegesen) felgyülemlett negatív tapasztalatok kezelésében nyújtson hathatós támogatást. Minden vezető életében ismétlődnek kiégési-megújulási periódusok. A stressz levezetésében, helyes kezelésében is változhatnak hatásos módszereink. Időről-időre sor kerülhet meghozott döntéseink etikai mérlegelésére, átértékelésére. Tapasztalataink hatására életformánk, céljaink, vezetési gyakorlataink is átalakulhatnak. A vezetői coaching tehát a fentiekhez hasonló témakörökben nyújt személyre szabott segítséget.

 

Hogyan segítek én? Balázs Tünde vagyok, rendszerszemléletű szervezetfejlesztési és személyiségfejlesztő tanácsadó

 

A szabad választás, kreativitás és önmegvalósítás velünk született minőségek, amelyek kibontakoztatásáért aktívan lehet  tenni. Küldetésemnek érzem az emberek segítését ezeknek a képességeknek és lehetőségeknek a kibontakoztatásában. A vezetői coaching, valamint a  szervezetfejlesztés számomra “ajándék” tevékenységek, mert itt találkozik mindaz, amit eddig szakmai életem különálló területein működtettem. Abban, hogy bele tudjam magam érezni az ügyfelek, kliensek pozíciójába és problémáiba a több éves multinacionális tapasztalatom segít, ahol vezetőként és kommunikációs szakértőként dolgoztam. A pszichológia és coaching területén szerzett ismereteim pedig a számunkra legmegfelelőbb megoldások megtalálásában segítenek.

 

Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi professzionális coachong-ra van szüksége! Minden esetben egyéni egyeztetés történik az ügyféllel.

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde