Témánk

Legjobb párterapeuta

Legjobb párterapeuta

legjobb parterapeuta

Ki a legjobb párterapeuta?

 

Jó hírrel kezdeném itt: A párkapcsolatok nagy része megmenthető egy profi párkapcsolati terapeuta segítségével. Rossz hírem pedig az, hogy nagyon nem mindegy, kihez fordulunk. Hogy miért? Mert valószínűleg ha elsőre nem jön össze, nem lesz több dobásunk! Egy sikertelen párterápia után a párok könnyen belenyugszanak abba, hogy rajtuk már senki sem tud segíteni. Holott ez nem biztos hogy így is van! Ebben a cikkben ezt járjuk körül: milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen tehát a legjobb párterapeuta?

 

A legjobb párterapeuta

 

  • Olyan terapeuta, aki mindkét félnek egyaránt szimpatikus és mindketten elfogadják, legyen az férfi vagy nő. (gyakran előfordul hogy az egyik fél ráerőlteti akaratát a másikra, aki persze belemegy csak azért hogy kipipálhassa: ugye megmondtam, megpróbáltuk, de így sem sikerült) Olyan megoldás is lehetséges, ahol egyszerre 2 terapeuta van jelen a terápia bizonyos szakaszaiban.
  • A legjobb terapeuta mindkét fél véleményét és igényeit figyelembe veszi. Képzett és tapasztalt szakember, aki megkeresi az okokat, és segíti a kommunikációt a felek között. A közös múlt érzelmi értékeire alapoz.
  • A legjobb párterapeuta nem csupán tanácsokat osztogat. Ehelyett inkább abban segít, hogy mindkét fél elmondhassa – és a másik fél meg is hallja – mi bántja, mi okoz kapcsolatukban, konfliktust, esetleg elmélyült válságot. Olyan terapeutát válasszunk, aki feladat osztogatás helyett mederbe tereli a terápiát, közvetítőként van jelen a problémás területek feltárásánál, megoldásánál. Kérdéseivel lehetővé teszi a felek között az értelmes, előre mutató kommunikációt, melynek oly régóta hiányát érezték már mindketten.
  • A legjobb párterapeuta szuper referenciákkal rendelkezik. Mindenképp olyan szakembert válasszunk, aki már többször, sikerrel mentett meg házasságokat, párkapcsolatokat. Napjainkban az internet óriási segítséget nyújt ebben.
  • A legjobb párterapeuta olyan módszerrel dolgozik, mely a pár mindkét tagja számára egyaránt elfogadható. Ezen túlmenően fontos, hogy a terapeuta az adott módszert hogyan és milyen hatékonysággal tudja alkalmazni az adott pár problémáinak feltérképezésében és megoldásában. A párterapeuták általában többféle módszerrel dolgoznak, így a párterapeuta lehet:

-Mediátor (megismeri az eltérő nézőpontokat és irányított kérdésekkel lehetővé teszi a kommunkációt a felek között)

-Pszichoanalitikus terapeuta (Az egyén és a pár van a középpontban, a lelki egészség helyreállítása felől közelíti meg a terápiát).

-Keresztény párterápia: pedig megoldást jelenthet azoknak a pároknak, akik a vallás, spiritualitás mentén haladva szeretnék megoldani párkapcsolati problémáikat.

 

További jó hír az, hogy a párkapcsolatban jelen lévő problémák nem feltétlenül fenyegetőek, hisz éppen ezek a problémák adnak lehetőséget a fejlődésre, változásra. A megfelelő párterápia eszközei egy profi terapeuta kezében segítenek a párkapcsolat jobb megértésében, a tiszta és nyílt kommunikáció megvalósításában, a kapcsolat újraértékelésében és a konfliktus körök megszakításában. A párterapeuta tehát segít újjáépíteni, megerősíteni a kapcsolatot.

 

Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége! Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel.

A terápiás ülés hossza 90 perc, ára 25.000 Ft

 

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde terapeuta

Párterápia