Témánk

Családállítás esetek

Családállítás esetek

családállítás esetek

Családállítás esetek

 

Amikor próbáljuk eldönteni, hogy vajon a családállítás-e az a módszer, amivel érdemes lenne megközelítenünk a problémánkat, akkor felmerül a kérdés, hogy vajon családállításra milyen problémával lehet jönni? Ezt a kérdést járjuk körbe ebben a cikkben, családállítás esetek felvonultatásának segítségével.

 

Családállítás esetek: Testi panaszok

 

Az első nagy probléma terület a testi panaszok: a test bármely területét és funkcióját érintő betegségek és rendellenességek (asztma, allergiák, az emésztőrendszer megbetegedései, szívproblémák, rák, érszűkület, keringési problémák, stb.)
Szinte nincs is olyan ember, aki ne küzdene valamilyen testi bajjal, ez hozzátartozik emberi létünkhöz. A holisztikus megközelítés elterjedésével egyre jobban beépült a köztudatba, hogy minden testi probléma mögött lelki ok áll, és ezzel párhuzamosan kialakult az a tábor, aki pedig azt mondja, hogy a testi problémáinknak kizárólag fizikai háttere van (örökölt hajlam, a környezetünkben lévő káros anyagok, nem megfelelő táplálkozás, stb). Azért nem lehet igazságot tenni a két nézet között, mert mindkettő igaz. Ugyanannak az éremnek a két oldaláról beszélnek. Törvényszerű, hogy minden fizikai jelenségnek megvan a maga lelki (energetikai) vetülete, és fordítva. Ha tehát valaki nem múló testi panasszal, vagy gyakran visszatérő problémával érkezik a családállításra, fel tudjuk deríteni a mögötte meghúzódó okokat, családi mintákat, érzelmi blokkokat és elkezdhetjük ezeket oldani, hogy ismét beinduljon az energetikai körforgás. A családállítás viszont nem gyógymód, és semmilyen orvosi beavatkozást nem helyettesít. Az egészség támogatására használhatjuk és arra, hogy komplex, holisztikus képet alkossunk a testi tüneteinkről. Sok esetben a lelki okok oldásával, a test is követi ezt a változást.

 

Családállítás esetek: Lelki panaszok

 

A másik nagy probléma terület a lelki panaszok. Mivel társas lények vagyunk számos problémánk a kapcsolati tereinkből származik, legyen szó akár párkapcsolatról, akár a családról. Ide tartozhatnak: a hűtlenség megtapasztalása a szeretett személytől, megromlott házasság, képtelenség a hosszútávú kapcsolatra, képtelenség egyáltalán párt találni, nehézségek a gyereknevelésben, pánikrohamok, szorongásos zavarok, szenvedélybetegségek, érvényesülési problémák, nehezen kapcsolódás az életkedvhez, és számos más. A családállítás rendszerszemléletben dolgozik és gondolkozik. Nem izolált lények vagyunk, hanem mindig nálunk nagyobb rendszerek részei és a rendszer energiája hatással van ránk. Akkor tudunk változtatni az életünkön, ha erre rálátunk, ha kirajzolódik előttünk, hogy a rendszer melyik szereplői vannak különös hatással ránk, valamint, hogy mi magunk hogyan állítjuk elő az életünkben megjelenő problémát, reakcióként ezekre a feltételekre. Minden, ami él, képes a változásra, és képes arra is, hogy új mintázatokat és alakzatokat teremtsen. A családállítás az önmagunkért felvállalt felelősséget erősíti, és segít meglátni a szükséges lépéseket.

 

Minden esetben egyéni egyeztetés történik a klienssel a problémás terület tekintetében. Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége, illetve családállítást szeretne.

Balázs Tünde, Telefon: 36-20-5563803

Szerző: Balázs Tünde terapeuta

Olvasson többet és tudjon meg mindent a családállításról: Családállítás lépésről lépésre

Még több: családállítás

Még több: Egyéni családállítás